Hundnära i Stockholm

En personlig hundtjänst med Din hund i centrum

 

Med förebyggande friskvård ger du din hund de bästa förutsättningarna för att fortsätta vara frisk.
Att hålla rent öron, ögon och tänder är lika viktigt hos hunden som hos oss.
 
Hundens nos kan vara varm, kall, torr eller fuktig. Det betyder inte att hunden har feber. Ska du ta reda på om hunden har feber är det bara termometer som gäller.
Nosen ska däremot inte vara sprucken och torr, då kan du sätta till lite laxolja i maten. 
 
Hundens tassar och trampdynor ska inte vara torra och spruckna. Använd en tass-salva eller AloeVera Propolis Creme (ofarligt för hunden). Klorna måste klippas så att de inte blir för långa. Då kan tårna bli snedställda vid gång och hunden får ont.
 
Hundens ögon ska på en frisk hund vara klara och inte rinniga. Torka bort ev kladd som finns i ögonvrån och håll rent.  Har din hund lång lugg? Åsikterna är olika, men jag anser att en hund ska kunna se. Så antingen sätt upp den eller klipp den kortare.
 
Hundens öron ska inte lukta illa. Har du en hund som gillar att bada på sommare, se till att torka ordentligt efteråt. Inte bara i ytterörat med en handduk. Med jämna mellanrum bör man ta en öronrengörning. Det finns olika medel som kan droppas i örat. Tips är att använda en gasbinda som du tar runt fingret . Den är lite sträv och du kan också känna nere i örat och komma åt de flesta vecken. Hos veterinärer finns en liknande fingertuta i tyg som är bra.
 
Hundens tänder. Kontrollera tänderna med jämna mellanrum, speciellt om hunden bara äter blötmat. Vänj hunden vid att du tar i munnen och tittar redan i valpåldern. Tänderna ska inte ha beläggning. du kan använda liknande fingertuta som till öronen för att gnugga bort beläggning. Är det mycket och hunden verkar ha ont, måste du till en veterinär.
 
 
Många hundar har döljer sina artrosbesvär och kan då inte heller få den hjälp och lindring som de behöver. Om du misstänker att din hund har artros, bör du kontakta en veterinär. Efter det kan jag lägga upp träning och rekommendationer till din hund. En artroshund kan behöva sjukgymnastik livet ut för att orka. Det finns också många bra kosttillskott som hjälper lederna. Jag rekommenderar Redog Joint Balance som jag också säljer.
 
I hälsokontrollen kan vi även se över hur vardagen ser ut för din hund om den är stressad. Och tänkt på att din egen vardag påverkar hunden mer än vad du tror.
En stressad eller överaktiv hund kan också vara ett tecken på smärta. Ren instinktivt så försöker den dölja att den har ont med att vara så glad och pigg som möjligt.